Sainte Pulchérie’liler Derneği

Derneğimiz 2006 yılında, Sainte Pulchérie’liler Derneği adı altında o dönemin okul müdürü ve Türk Müdür Başyardımcısının girişimleri ve özverili katkılarıyla, kurulmuştur. Sainte Pulchérie’liler Derneğinin amacı bu çatı altında eğitim ve öğretim görmüş olan eski öğrencilerinin birbirleriyle buluşabilmelerini, çeşitli fırsatlarla yeniden bir araya gelebilmelerini ve o yıllara ait hafızalarımızdan silinmeyen anıları canlı tutabilmeyi sağlamaktır. İstanbul’un olduğu kadar ülkemizin de önde gelen Fransız okullarından biri olan Sainte Pulchérie, faaliyetine başladığı 1846 yılından beri önce ilk ve ortaokul kolej olarak hizmet vermiş, daha sonra ise lise statüsüne geçmiştir. Okulumuz disiplin, çok çalışma ve sadakat ilkelerinden ayrılmadan öğretim ve eğitime devam etmektedir. Sainte Pulchérie’liler Derneği olarak okulumuzun köklü ve sağlam tarihinden aldığımız güçle ve okulumuza yakışır duruşumuzla derneğimizi her geçen gün güçlendirmek, daha etkin hale getirmek ve bizleri küçük yaşlarda alıp yetiştirerek, başarılı, güçlü, en önemlisi de “digne” bireyler olarak topluma kazandıran okulumuza layık olabilmek için canla başla çalışıyoruz. Bu yolda siz Sevgili Sainte Pulchérie’lilerin desteğini bekliyoruz.

Equipe de Jeunesse

Equipe de jeunesse, Sainte Pulchérie’liler Derneği’nin çatısı altında kurulmuş olan bir gençlik komitesidir. Equipe de Jeunesse olarak amacımız, liseden mezun olmuş öğrencilerle, mezun olacak öğrencilerin Sainte Pulchérie ile kurdukları bağın devamlılığını sağlayarak duyduğumuz aidiyet duygusunu nesilden nesile aktararak sürdürmektir.

Yüzyıllık tarihe sahip çok köklü bir okulun parçası olarak okulumuzun bize kazandırdığı değerlerin ışığında, dayanışma bilinciyle çalışmaktayız.

2014 yılında kurulduğu andan bu yana, Equipe de Jeunesse, gerçekleştirdiği bir çok etkinlikle ortaokul mezunları ile lise mezunlarının tanışarak, aralarında bir iletişim ağı kurulmasına yönelik etkinlikler yapmaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana aramıza eklenen yeni mezun ekip arkadaşlarımızla her sene çoğalarak komitemizi genişletmekteyiz. Equipe de Jeunesse’in gerçekleştirdiği erkinliklere sosyal ağlardan ulaşabilir, destek verebilir, katılım gösterebilirsiniz. Proje ve etkinliklerimizin artması ve büyümesi için tüm Sainte Pulchérie’lilerin fikirlerini ve desteklerini bekliyoruz.