Başkanın Mesajı

Sevgili Sainte Pulchérie’liler,

1846 yılında Şefkat Rahibeleri tarafından kurulan ve öncelikle kız çocuklarının iyi bir eğitim ve öğretim almalarını sağlamayı ilke edinmiş olan okulumuz, bu mirası günümüze kadar korumuş ve yaşatmıştır. Kuruluşumuzun 170. yılında okul müdürümüz M. Alexandre ABELLAN’ın büyük özverisiyle “Anadolu’da bir kızım var” projesi hayata geçirilmiş, bu projeyle Anadolu’nun dört bir yanından en az 170 kız çocuğunun eğitim alması hedeflenmiştir.
170. Yıl Balomuz, Palais de France’ın kapılarını bizlere açarak en büyük desteği veren Fransa’nın o dönemdeki İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach’ın yüksek himayelerinde gerçekleştirilmiş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’yla ortak yürütülen proje sayesinde elde edilen gelir yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bağışlanmıştır.
Hiç şüphesiz bu misyonu 170 yıldan fazla bir süredir başarıyla gerçekleştirmekte olan Sainte Pulchérie’nin geçmiş tüm müdürlerinin; Sœur Thérèse de MERLIS, Sœur Henriette BOSTE, Sœur FOREVEIL, Sœur SAPELIER, Sœur DARBOIS, Sœur Marie Alix SAUTIE, Sœur Gabrielle LAVIGNE, Sœur Laure Rose RIGAL, Sœur Mathilde GAY, Sœur Marguerite Marie ARMAND, Sœur Isabel MARQUEZ, Mme Marie Thérèse GARÇON ve M. Pierre GENTRIC’in emekleri de unutulmamalıdır.
Bizler de bu eğitim mirasını kuşaktan kuşağa taşımış olmaktan ve günümüzde de taşımaya devam etmekten ötürü büyük gurur duymaktayız.
2006 yılında kurulan ve henüz yolun başında olan derneğimizin güçlenebilmesi ve köklerini okulumuz kadar derinlere salabilmesi için siz değerli mezunlarımızın desteğine ihtiyacı var. Desteklerinizi bizlerden esirgemeyeceğinize inanıyoruz.
Sevgi ve Saygılarımla

Çiğdem Erkoç ‘78